ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Πολιτική Απορρήτου

Ο ιστότοπος www.pharmacy-santorini.gr (στο εξής και Ιστότοπος) ανήκει στην Εταιρεία με την επωνυμία «ΣΥΣΤΕΓΑΣΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΒΕΡΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΓΑΖΗ - ΦΑΙΔΡΑΣ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» (στο εξής Εταιρεία), που εδρεύει στον Δήμο Θήρας Κυκλάδων, Κεντρική Πλατεία Φηρών, Τ.Κ. 84700, ΑΦΜ 997878966, τηλ. επικοινωνίας +30 22860 22700, e-mail: privacy@pharmacy-santorini.gr .

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου (στο εξής και Πολιτική) περιγράφει τις βασικές Αρχές, εγγυήσεις και σκοπούς σύμφωνα με τους οποίους η Εταιρεία συλλέγει, αποθηκεύει και επεξεργάζεται Προσωπικά σας Δεδομένα. Αφορά όλους όσους περιηγούνται στον παρόντα ιστότοπο, δημιουργούν λογαριασμό, εγγράφονται στη λίστα παραληπτών των ενημερωτικών δελτίων του ιστοτόπου μας (newsletters) , χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας, παραγγέλνουν/προμηθεύονται τα προϊόντα μας (ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά κλπ), συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και προωθητικές ενέργειες της Εταιρείας, εγγράφονται σε προγράμματα επιβράβευσης, συμμετέχουν σε έρευνες της Εταιρείας, αλληλοεπιδρούν με την Εταιρεία στα social media (σχόλια και αξιολογήσεις σε σελίδες μας), αξιολογούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας σε ιστοσελίδες τρίτων κλπ. Στις ανωτέρω ενδεικτικά αναφερόμενες περιπτώσεις η Εταιρεία δύναται να συλλέξει και επεξεργαστεί προσωπικά σας Δεδομένα.

Η Εταιρεία παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις της νομοθεσίας στον τομέα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και προσαρμόζει τις λειτουργίες του www.pharmacy-santorini.gr, το λογισμικό που χρησιμοποιεί και τον τρόπο παροχής των προσφερόμενων υπηρεσιών της, στα εκάστοτε αυστηρά πλαίσια του νόμου, προκειμένου να διασφαλίζεται πλήρως, απολύτως, ανεξαιρέτως και υπευθύνως η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των επισκεπτών – χρηστών του www.pharmacy-santorini.gr. Πρωταρχικό μέλημα της Εταιρείας είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών με σεβασμό στα δικαιώματα, τις θεμελιώδεις ελευθερίες, την ιδιωτική ζωή, καθώς και στο απόρρητο της επικοινωνίας των χρηστών του www.pharmacy-santorini.gr, γι’ αυτό και λαμβάνουμε όλα τα πρόσφορα και αναγκαία μέτρα στα πλαίσια του νόμου, υιοθετώντας σύγχρονες τεχνολογικές διαδικασίες, προηγμένο τεχνικό εξοπλισμό και λογισμικό, ήδη από τον σχεδιασμό των συστημάτων μας και εξ ορισμού.

Η Εταιρεία συλλέγει Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα που σας αφορούν, είτε απευθείας από εσάς, είτε μέσω συνεργαζόμενων επιχειρήσεων. Η συλλογή γίνεται μέσω του παρόντος ιστοτόπου ή/και με άλλους τρόπους (μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαγωνισμοί, Cookies, analytics tools κλπ). Η συλλογή, επεξεργασία και προστασία των Προσωπικών σας Δεδομένων από την Εταιρεία γίνεται σύμφωνα με τις επιταγές του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679, όπως συμπληρώνεται από τις σχετικές διατάξεις της κείμενης εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Η χρήση του ιστοτόπου και των παρεχομένων εν αυτώ υπηρεσιών προϋποθέτει αλλά και επιβεβαιώνει την αποδοχή από εσάς, της Πολιτικής Απορρήτου.

ΟΡΙΣΜΟΙ

Για τους σκοπούς της παρούσας Πολιτικής οι ακόλουθοι ορισμοί έχουν εφαρμογή:

«Υπεύθυνος επεξεργασίας» είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που, μόνα ή από κοινού με άλλα, καθορίζουν τους σκοπούς και τον τρόπο της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

«Εκτελών την επεξεργασία» είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για λογαριασμό του υπευθύνου της επεξεργασίας.

«Προσωπικά Δεδομένα» ή «Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα» ή «Δεδομένα» είναι κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («Υποκείμενο των Δεδομένων» ή «Υποκείμενο», εδώ και χρήστης / επισκέπτης)· το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου.

«Προσωπικά Δεδομένα Ειδικών Κατηγοριών» ή «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα» είναι κάθε είδους πληροφορία, η οποία αποκαλύπτει τη φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις ή τη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, γενετικά δεδομένα, βιομετρικά δεδομένα, δεδομένα που αφορούν την υγεία ή δεδομένα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικού προσώπου ή τον γενετήσιο προσανατολισμό του.

«Επεξεργασία» είναι κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.

«Αποδέκτης» είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας, στα οποία κοινολογούνται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, είτε πρόκειται για τρίτον είτε όχι.

«Τρίτος» είναι οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, δημόσια αρχή, υπηρεσία ή φορέας, με εξαίρεση το υποκείμενο των δεδομένων, τον υπεύθυνο επεξεργασίας, τον εκτελούντα την επεξεργασία και τα πρόσωπα τα οποία, υπό την άμεση εποπτεία του υπευθύνου επεξεργασίας ή του εκτελούντος την επεξεργασία, είναι εξουσιοδοτημένα να επεξεργάζονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα

«Περιορισμός της επεξεργασίας» είναι η επισήμανση αποθηκευμένων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με στόχο τον περιορισμό της επεξεργασίας τους στο μέλλον

«Συγκατάθεση» του υποκειμένου των δεδομένων είναι κάθε ένδειξη βουλήσεως, ελεύθερη, συγκεκριμένη, ρητή και εν πλήρει επιγνώσει, με την οποία το υποκείμενο των δεδομένων εκδηλώνει ότι συμφωνεί, με δήλωση ή με σαφή θετική ενέργεια, να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν.

«Χρήστης» ή «Επισκέπτης» είναι το πρόσωπο που επισκέπτεται τον παρόντα ιστότοπο ή εγγράφεται ή συνδέεται στον λογαριασμό που διατηρεί στον Ιστότοπο.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Για κάθε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που διενεργείται από την Εταιρεία ή τους συνεργάτες της, αποκλειστικά για τους σκοπούς και κατά τον τρόπο που η Εταιρεία καθορίζει, Υπεύθυνος Επεξεργασίας είναι η Εταιρεία με την επωνυμία «ΣΥΣΤΕΓΑΣΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΒΕΡΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΓΑΖΗ - ΦΑΙΔΡΑΣ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.», τηλ. +30 22860 22700, e-mail: privacy@pharmacy-santorini.gr.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

  • Προκειμένου να παραγγείλετε / προμηθευτείτε προϊόντα του www.pharmacy-santorini.gr, θα σας ζητηθεί η παροχή προσωπικών δεδομένων όπως: όνομα, επίθετο, όνομα εταιρείας, τηλέφωνο, διεύθυνση (οδός – αριθμός, πόλη, χώρα, περιφέρεια, Τ.Κ.) e-mail. Τα στοιχεία αυτά συλλέγουμε είτε ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής φόρμας καταχώρισης στοιχείων είτε τηλεφωνικά, όταν μας καλείτε για να παραγγείλετε προϊόντα.
  • Τα στοιχεία που καταχωρείτε κατά την παραγγελία προϊόντων από το www.pharmacy-santorini.gr θα διατηρηθούν για τη δημιουργία λογαριασμού σας στον Ιστότοπο, εφόσον συμπληρώσετε το σχετικό τετραγωνίδιο, πριν από την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας.
  • Για να επικοινωνήσετε με το www.pharmacy-santorini.gr μέσω της σχετικής φόρμας επικοινωνίας συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε το όνομα που μας δηλώνετε, το τηλέφωνο, το e-mail σας καθώς και τις πληροφορίες που καταχωρείτε στο σχετικό πλαίσιο (Μήνυμα).
  • Προσωπικά σας δεδομένα (όνομα προφίλ, σχόλια, επισημάνσεις και άλλες πληροφορίες που σας αφορούν και μας κοινοποιείτε εσείς) συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε κατά την επίσκεψή σας σε λογαριασμούς, σελίδες και κανάλια του www.pharmacy-santorini.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), όπως facebook, twitter, instagram, youtube κλπ, όταν ακολουθείτε τους λογαριασμούς αυτούς, όταν εγγράφεστε ως συνδρομητές, όταν επικοινωνείτε μαζί μας και όταν κάνετε χρήση των υπηρεσιών που οι ανωτέρω ιστότοποι προσφέρουν για να έρθετε σε επαφή μαζί μας, να υποβάλετε αιτήματα, ερωτήσεις, αξιολογήσεις και να αποκτήσετε προϊόντα και υπηρεσίες μας.
  • Για να σας αποστέλλεται σχετικό ενημερωτικό δελτίο (newsletter), επεξεργαζόμαστε το e-mail που καταχωρείτε στην ειδική φόρμα στον ιστότοπο www.pharmacy-santorini.gr.
  • Για την εγγραφή σας σε διαγωνισμούς της Εταιρείας μας θα σας ζητηθούν προσωπικά σας στοιχεία και πληροφορίες επικοινωνίας μαζί σας, τα οποία δύναται η Εταιρεία μας να αντλήσει από τον λογαριασμό σας σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες «τρέχει» ο σχετικός διαγωνισμός.
  • Όταν επικοινωνείτε με την Εταιρεία μας με οποιονδήποτε τρόπο (e-mail, τηλέφωνο, φόρμες επικοινωνίας, fax, social media κλπ), συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία που δηλώνετε/καταχωρείτε.
  • Σε περίπτωση υπαναχώρησής σας από σύμβαση με την Εταιρεία μας συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τις δηλώσεις υπαναχώρησης.
  • Διατηρούμε τις παραγγελίες που καταχωρείτε στον Ιστότοπο για να έχετε πρόσβαση σε αυτές ανά πάσα στιγμή.
  • Αρχεία αναγνώρισης – «Cookies»

O παρόν ιστότοπος έχει πρόσβαση και αποθηκεύει Cookies, καθώς και συναφείς τεχνολογίες στον υπολογιστή σας. Cookies εγκαθιστά ο ιστότοπος μας και τρίτοι. Για περισσότερες πληροφορίες για την έννοια – συλλογή και χρήση Cookies από το pharmacy-santorini.gr διαβάστε την Πολιτική Cookies.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η Εταιρεία μας συλλέγει, αποθηκεύει και επεξεργάζεται προσωπικά σας δεδομένα κατά τρόπο νόμιμο και διαφανή για καθορισμένους, ρητούς και νόμιμους σκοπούς και δεν τα υποβάλει σε περαιτέρω επεξεργασία κατά τρόπο ασύμβατο προς τους σκοπούς αυτούς. Η Εταιρεία καταβάλει τις αναγκαίες προσπάθειες, ώστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που διατηρεί και επεξεργάζεται να είναι πάντα ακριβή και επικαιροποιημένα αλλά και κατάλληλα και συναφή και να περιορίζεται η συλλογή και επεξεργασία στα απολύτως αναγκαία δεδομένα για τους σκοπούς της επεξεργασίας, αλλά και στο αναγκαίο για τους σκοπούς αυτούς μέτρο. Ακόμη τα δεδομένα διατηρούνται υπό μορφή που επιτρέπει την ταυτοποίηση των υποκειμένων των δεδομένων μόνο για το διάστημα που απαιτείται για τους σκοπούς της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή για εξυπηρέτηση άλλων νόμιμων σκοπών. Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα υποβάλλονται σε επεξεργασία κατά τρόπο που εγγυάται την ενδεδειγμένη ασφάλειά τους, μεταξύ άλλων την προστασία τους από μη εξουσιοδοτημένη ή παράνομη επεξεργασία και τυχαία απώλεια, διαρροή, υποκλοπή, καταστροφή ή φθορά, με τη χρησιμοποίηση κατάλληλων τεχνικών ή οργανωτικών μέτρων.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

  • Η Εταιρεία επεξεργάζεται προσωπικά σας δεδομένα κατόπιν συγκατάθεσής σας, όταν σας ζητά να δηλώσετε αν συναινείτε στην επεξεργασία.
  • Σε κάθε περίπτωση που επικοινωνείτε μαζί μας για να ενημερωθείτε για προϊόντα και υπηρεσίες της Εταιρείας, νομίμως επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας στο πλαίσιο του προσυμβατικού σταδίου.
  • Όταν παραγγέλνετε προϊόντα του ηλεκτρονικού μας καταστήματος επεξεργαζόμαστε τα απαραίτητα στοιχεία για την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης. Στο ίδιο πλαίσιο ενδέχεται να διαβιβάσουμε προσωπικά σας δεδομένα σε φορολογικές αρχές όταν αυτό επιβάλλεται για τη συμμόρφωση της Εταιρείας με έννομη υποχρέωση.
  • Επεξεργαζόμαστε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τους σκοπούς των έννομων συμφερόντων που επιδιώκει η Εταιρεία (στατιστικές αναλύσεις στοιχείων πωλήσεων, έρευνα αγοράς).

ΣΚΟΠΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα:

  • Η Εταιρεία επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα που καταχωρείτε κατά τη δημιουργία λογαριασμού στον ιστότοπο www.pharmacy-santorini.gr για την εγγραφή σας στα μέλη του Ιστοτόπου και την παροχή σε εσάς των υπηρεσιών που ο Ιστότοπος προσφέρει.
  • Στα πλαίσια της εκτέλεσης της σύμβασής σας με την Εταιρεία (αγορά προϊόντων), επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες που μας παρέχετε υποχρεωτικώς για τη διασταύρωση των πληρωμών σας (δεν επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία της πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας που καταχωρείτε σε ασφαλές ηλεκτρονικό περιβάλλον), την έκδοση νομίμων παραστατικών, την αποστολή των προϊόντων στον χώρο σας, την ενημέρωσή σας για τον χρόνο παράδοσης και τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, τη διεκπεραίωση της παραγγελίας σας κλπ. Η Εταιρεία επεξεργάζεται και διαβιβάζει τα δεδομένα σας στις συνεργαζόμενες εταιρείες ταχυμεταφορών, προκειμένου να καταστεί δυνατή η παράδοση των παραγγελθέντων προϊόντων.
  • Τα προσωπικά σας δεδομένα που καταχωρείτε για την παραγγελία προϊόντων ενδέχεται να κοινοποιούνται στις φορολογικές αρχές όταν αυτό είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση φορολογικών μας υποχρεώσεων ή σε περίπτωση ελέγχου των αρμοδίων αρχών.
  • Η Εταιρεία συνεργάζεται με εταιρείες διαφήμισης/προώθησης, εταιρείες ταχυμεταφορών, εταιρείες στατιστικών αναλύσεων, προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών, οι οποίοι επεξεργάζονται για λογαριασμό μας προσωπικά σας δεδομένα. Διαβιβάζουμε στους ανωτέρω συνεργάτες μας μόνο όσα προσωπικά σας δεδομένα είναι απαραίτητα για την παροχή της υπηρεσίας που έχουμε συμφωνήσει και αποκλειστικά για τους σκοπούς επεξεργασίας που αναφέρονται στην παρούσα πολιτική.
  • Η Εταιρεία επεξεργάζεται πληροφορίες που συλλέγονται με τη χρήση κατάλληλης τεχνολογίας (π.χ. μέσω Cookies, analytics), για την ομαλή λειτουργία του Ιστοτόπου, τη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη και για στατιστικούς λόγους. Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε την Πολιτική Cookies.
  • Κατά τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία η Εταιρεία μας, δύναται να σας αποστείλει ενημερωτικά δελτία (newsletters) κατόπιν συναλλαγής σας με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, σας παρέχεται, δε, η δυνατότητα να αντιτάσσεστε στην αποστολή, με εύκολο τρόπο και δωρεάν.
  • Εφόσον εγγραφείτε στη λίστα παραληπτών ενημερωτικών δελτίων της Εταιρείας μας επεξεργαζόμαστε προσωπικά σας δεδομένα (e-mail κλπ) που μας παρέχετε για να σας αποστείλουμε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες μας, τα νέα της Εταιρείας, εκδηλώσεις και events της Εταιρείας, προσφορές, εκπτώσεις και διαγωνισμούς (newsletters).
  • Η Εταιρεία αρχειοθετεί τις συμβάσεις με τους καταναλωτές – χρήστες του παρόντος ιστότοπου, εντός των νομίμων θεσμικών πλαισίων. Δίδεται δυνατότητα online πρόσβασης των καταναλωτών που διατηρούν λογαριασμό στο ιστορικό των παραγγελιών τους, ανά πάσα στιγμή, μέσω του λογαριασμού τους.
  • Για τη διενέργεια κληρώσεων και την επικοινωνία με τους νικητές, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας γνωστοποιείτε όταν συμμετέχετε σε διαγωνισμούς της Εταιρείας.
  • Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε μέσω της σχετικής φόρμας επικοινωνίας ή μέσω e-mail, τηλεφώνου, fax, social media επεξεργαζόμαστε ώστε να απαντήσουμε σε αιτήματα, ερωτήσεις και παράπονα που υποβάλετε και να σας προσφέρουμε υποστήριξη για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Ομοίως, προσωπικά σας δεδομένα συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε για να απαντήσουμε σε αιτήματα, ερωτήσεις, αξιολογήσεις που υποβάλετε κατά την επίσκεψή σας σε λογαριασμούς (profiles) και σελίδες (pages) του ηλεκτρονικού καταστήματος www.pharmacy-santorini.gr στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης (social media), όπως facebook, twitter, instagram, youtube κλπ. καθώς και για να αναλύσουμε την απήχηση των σελίδων αυτών στο καταναλωτικό κοινό.
  • Σε περίπτωση υπαναχώρησής σας από σύμβαση με την Εταιρεία μας θα επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας για την επιστροφή των χρημάτων σας και την παραλαβή των προϊόντων που μας επιστρέφετε. Οι δηλώσεις υπαναχώρησης σας θα αρχειοθετούνται και θα διατηρούνται προκειμένου να ελέγχουμε αν ασκείτε καταχρηστικώς το σχετικό σας δικαίωμα έναντι της Εταιρείας μας.
  • Για πράξεις «άμεσης προώθησης», που περιλαμβάνουν οποιαδήποτε επικοινωνία της Εταιρείας για σκοπούς προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών μας στα πλαίσια του νόμου. Σε αυτήν την περίπτωση ο αποδέκτης της επικοινωνίας ενημερώνεται σχετικώς και λαμβάνεται η συγκατάθεσή του όπου χρειάζεται.
  • Η Εταιρεία, μπορεί, τηρώντας τις σχετικές διατάξεις του νόμου, να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη και για σκοπούς έρευνας της αγοράς και μάρκετινγκ, καθώς και για την εξυπηρέτηση εσωτερικών σκοπών της διοίκησης της Εταιρείας και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
  • Προσωπικά δεδομένα μπορεί να τύχουν επεξεργασίας για τη διεκδίκηση απαιτήσεων της Εταιρείας μας από συμβάσεις με πελάτες.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η Εταιρεία παρέχει στα υποκείμενα των δεδομένων τα δικαιώματα που προβλέπονται στον νόμο και διευκολύνει την άσκησή τους. Συγχρόνως, παρέχουμε στα υποκείμενα πλήρη πληροφόρηση για τα δικαιώματά τους. Συγκεκριμένα τα υποκείμενα των δεδομένων έχουν τα εξής δικαιώματα:

  1. Δικαίωμα ενημέρωσης σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων.
  2. Δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα τους και συναφούς με την επεξεργασία και τα δικαιώματά τους, πληροφόρησης.
  3. Δικαίωμα να ζητούν τη διόρθωση των ανακριβών προσωπικών τους δεδομένων καθώς και τη συμπλήρωση ελλιπών προσωπικών δεδομένων τους.
  4. Δικαίωμα να ζητούν τη διαγραφή των προσωπικών τους δεδομένων.
  5. Δικαίωμα να ζητούν τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών τους δεδομένων.
  6. Δικαίωμα να λαμβάνουν τα προσωπικά τους δεδομένα ή/και να ζητούν να διαβιβαστούν τα εν λόγω δεδομένα σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας (δικαίωμα φορητότητας).
  7. Δικαίωμα να εκφράζουν την εναντίωσή τους στην επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων
  8. Δικαίωμα να μην υπόκεινται σε απόφαση που λαμβάνεται αποκλειστικά βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, η οποία παράγει έννομα αποτελέσματα που τα αφορούν ή τα επηρεάζει σημαντικά με παρόμοιο τρόπο (δικαίωμα στην ανθρώπινη παρέμβαση).

Για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας μπορείτε να στείλετε ταχυδρομική επιστολή (συστημένη) στην Εταιρεία «ΣΥΣΤΕΓΑΣΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΒΕΡΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΓΑΖΗ - ΦΑΙΔΡΑΣ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» (στο εξής Εταιρεία), που εδρεύει στον Δήμο Θήρας Κυκλάδων, Κεντρική Πλατεία Φηρών, Τ.Κ. 84700 ή e-mail στο privacy@pharmacy-santorini.gr.

Η Εταιρεία θα απαντήσει εγγράφως (e-mail ή ταχυδρομική επιστολή) εντός ενός (1) μηνός από την παραλαβή του αιτήματος και την ταυτοποίηση του αιτούντος για τις ενέργειες στις οποίες προέβη κατόπιν του αιτήματος. Η εν λόγω προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά δύο ακόμη μήνες, εφόσον απαιτείται, λαμβανομένων υπόψη της πολυπλοκότητας του αιτήματος και του αριθμού των αιτημάτων. Η Εταιρεία ενημερώνει το υποκείμενο των δεδομένων για την εν λόγω παράταση εντός μηνός από την παραλαβή του αιτήματος, καθώς και για τους λόγους της καθυστέρησης.

Τα δικαιώματα αυτά ασκούνται χωρίς κόστος για εσάς. Εάν τα αιτήματα του υποκειμένου των δεδομένων είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά, ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, η Εταιρεία μπορεί είτε: α) να επιβάλει την καταβολή εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την παροχή της ενημέρωσης ή την ανακοίνωση ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας, ή β) να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο αίτημα.

Επιπλέον, σε περίπτωση άσκησης ενός ή περισσοτέρων από τα προαναφερθέντα δικαιώματα διόρθωσης, διαγραφής και περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας, τα σχετικά αιτήματα θα διαβιβάζονται επίσης σε οποιονδήποτε τρίτο παραλήπτη στον οποίο ενδέχεται να έχουν διαβιβασθεί τα προσωπικά δεδομένα στο πλαίσιο των σκοπών επεξεργασίας, εκτός εάν αυτό αποδεικνύεται ανέφικτο ή εάν συνεπάγεται δυσανάλογη προσπάθεια.

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα επηρεάστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Εταιρεία μας στο e-mail: privacy@pharmacy-santorini.gr. Η Εταιρεία μας είναι δίπλα σας ανά πάσα στιγμή (τηλ. +30 22860 22700), έτοιμη να σας συνδράμει στην επίλυση του ζητήματος με τρόπο γρήγορο, δίκαιο και αποτελεσματικό. Επικουρικώς, αν το ζήτημά σας δεν επιλυθεί από την Εταιρεία μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην οποία μπορείτε να υποβάλετε και σχετική καταγγελία: www.dpa.gr, Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λ. Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ.: +30 210 6475600, fax: +30 2106475628, e-mail: contact@dpa.gr.

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ

Θα σας παράσχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε για να δηλώσετε την προηγούμενη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την Εταιρεία, για έναν ή περισσότερους συγκεκριμένους σκοπούς. Μπορείτε να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας, εύκολα και δωρεάν, χωρίς να θίγεται η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεσή σας, πριν την ανάκλησή της. Για περιπτώσεις που δεν σας παρέχεται η δυνατότητα αυτοματοποιημένης ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, επικοινωνήστε με οποιονδήποτε τρόπο με την Εταιρεία μας και θα σας παράσχουμε κάθε αναγκαία πληροφορία για την επιθυμητή ανάκληση.

Σε περίπτωση ανάκλησης της συγκατάθεσής σας στη λήψη newsletter (opt-out), διατηρούμε το e-mail σας, σε ξεχωριστή λίστα (unsubscribe list) για την εξασφάλιση της συμμόρφωσής της Εταιρείας με την επιθυμία σας.

Η δήλωση αποδοχής της παρούσας Πολιτικής, μέσω της συμπλήρωσης από εσάς σχετικού τετραγωνιδίου στις ιστοσελίδες του www.pharmacy-santorini.gr ή με άλλον παρόμοιο τρόπο, λογίζεται ως ελεύθερη δήλωση της συγκατάθεσής σας για τη συλλογή, επεξεργασία και περαιτέρω διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς που σχετίζονται με τη χρήση του ιστοτόπου μας, και τις παρεχόμενες σε αυτόν υπηρεσίες, οι οποίοι αναλύονται στην παρούσα Πολιτική.

Η άρνησή σας να παράσχετε τα προσωπικά δεδομένα που σας ζητούνται κατά περίπτωση, καθιστά αδύνατη την παροχή σε εσάς των υπηρεσιών του ιστοτόπου www.pharmacy-santorini.gr, την επικοινωνία με την Εταιρεία κλπ.

ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τα προσωπικά σας δεδομένα μπορούν να διαβιβάζονται από την Εταιρεία μας σε συνεργαζόμενες εταιρείες διαφήμισης / προώθησης, εταιρείες στατιστικών αναλύσεων, προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών, οι οποίοι ως εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό μας, έχουν όλες τις ευθύνες που προβλέπονται στον νόμο και παρέχουν επαρκείς διαβεβαιώσεις για την εφαρμογή κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, κατά τρόπο ώστε η επεξεργασία να πληροί τις απαιτήσεις του νόμου και να διασφαλίζεται η προστασία των δικαιωμάτων σας.

Εάν οι εκτελούντες την επεξεργασία είναι εγκατεστημένοι εκτός Ε.Ε., ή η επεξεργασία δεδομένων πρόκειται να γίνει εκτός Ε.Ε. τότε η διαβίβαση προσωπικών δεδομένων σας γίνεται μόνο: i) σε χώρα για την οποία υφίσταται απόφαση επάρκειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή ii) εάν ο υπεύθυνος επεξεργασίας ή ο εκτελών την επεξεργασία έχει παράσχει κατάλληλες εγγυήσεις και υπό την προϋπόθεση ότι υφίστανται εκτελεστά δικαιώματα και αποτελεσματικά ένδικα μέσα για τα υποκείμενα των δεδομένων ή iii) σε κάθε άλλη περίπτωση που προβλέπεται στον νόμο.

ΤΟΠΟΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τα προσωπικά δεδομένα που καταχωρείτε στον Ιστότοπο τηρούνται σε μισθωμένο από την Εταιρεία server σε Data center εντός Ελλάδας.

Πληροφορίες που συλλέγει η Εταιρεία μέσω του www.pharmacy-santorini.gr, αποθηκεύονται και στο Google Data Center (Google Analytics).

Τα προσωπικά δεδομένα τηρούνται κατά βάση σε ηλεκτρονική μορφή. Τηρούμε ενδεχομένως και σε φυσικό αρχείο έγγραφα που περιλαμβάνουν προσωπικά δεδομένα όταν αυτό είναι αναγκαίο (φορολογικά στοιχεία, συμβάσεις, πρωτότυπες δηλώσεις υπαναχώρησης κλπ).

ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΡΗΣΗΣ

Όλα τα προσωπικά δεδομένα τηρούνται για προκαθορισμένο και περιορισμένο διάστημα, ανάλογα με το σκοπό επεξεργασίας, με το πέρας του οποίου, τα εν λόγω προσωπικά δεδομένα διαγράφονται από τις βάσεις δεδομένων μας. Συγκεκριμένα, εφόσον δεν υφίσταται άλλος νόμιμος λόγος διατήρησης:

  • Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγουμε μέσω της φόρμας επικοινωνίας στο www.pharmacy-santorini.gr καθώς και μέσω οποιουδήποτε άλλου τρόπου επικοινωνίας με την Εταιρεία, για χρονικό διάστημα έξι μηνών από την ολοκλήρωση της επικοινωνίας μας (απάντηση της Εταιρείας στο μήνυμά σας).
  • Διατηρούμε προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγουμε μέσω των λογαριασμών του www.pharmacy-santorini.gr στα social media, για όσο χρόνο συνδέεστε με οποιονδήποτε τρόπο με τους λογαριασμούς αυτούς (π.χ. εγγραφή ως συνδρομητής στο κανάλι της Εταιρείας στο YouTube).
  • Τα αρχεία Cookies διατηρούνται για χρονικό διάστημα που καθορίζεται αναλόγως της φύσης τους, της προέλευσης και του σκοπού για τον οποίο χρησιμοποιούνται. Περισσότερα στην Πολιτική Cookies.
  • Σε περίπτωση εγγραφής σας στο www.pharmacy-santorini.gr, εφόσον ο λογαριασμός σας είναι αδρανής και δεν συντρέχει οποιαδήποτε άλλη νόμιμη προϋπόθεση για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ή νόμιμος λόγος τήρησής τους, αυτά θα διαγράφονται δύο έτη μετά την τελευταία ενέργειά σας στο www.pharmacy-santorini.gr.
  • Σε περίπτωση σύμβασης πώλησης με το www.pharmacy-santorini.gr διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για έξι έτη από την ολοκλήρωση της τελευταίας συναλλαγής σας με το ηλεκτρονικό κατάστημα.

Ο χρόνος που τα Προσωπικά σας Δεδομένα μπορεί να διατηρηθούν από την Εταιρεία μας καθορίζεται προσθέτως από τις σχετικές υποχρεώσεις της Εταιρείας μας που προβλέπονται στην κείμενη Νομοθεσία (φορολογική κλπ) και τις προβλέψεις του νόμου για τη μέγιστη περίοδο διατήρησής τους. Εφόσον υπάρχουν νομικές αξιώσεις/απαιτήσεις αστικής φύσης της Εταιρείας μας από τη σύμβαση, η Εταιρεία δύναται να τηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα μέχρι τη συμπλήρωση του κατά το νόμο χρόνου της παραγραφής των αξιώσεων.

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η Εταιρεία φροντίζει για τη διασφάλιση της εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στα δεδομένα σας. Συνεπώς, μόνο οι αρμόδιοι εργαζόμενοι της Εταιρείας μας επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα.

Η πρόσβαση στα συστήματα (servers) ελέγχεται από firewall το οποίο επιτρέπει τη χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών από τους χρήστες / πελάτες απαγορεύοντας παράλληλα την πρόσβαση σε συστήματα και βάσεις δεδομένων με απόρρητα στοιχεία και πληροφορίες της εταιρείας.

Το www.pharmacy-santorini.gr χρησιμοποιεί κατάλληλη τεχνολογία για την κρυπτογράφηση ευαίσθητων πληροφοριών όπως π.χ. passwords χρηστών / πελατών.

Για την προστασία των δεδομένων που εισάγουν οι χρήστες / πελάτες στο www.pharmacy-santorini.gr, έχει ενεργοποιηθεί πρωτόκολλο SSL. Η τεχνολογία SSL στηρίζεται σε ένα κωδικό κλειδί για κρυπτογράφηση των δεδομένων πριν αποσταλούν μέσω της (SSL) σύνδεσης. Ο έλεγχος ασφαλείας μεταξύ των δεδομένων και του Server γίνεται με βάση το μοναδικό κωδικό κλειδί διασφαλίζοντας στο ακέραιο την επικοινωνία.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Όλες οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με χρήση κάρτας διεκπεραιώνονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών "Alpha e-Commerce" της Alpha Bank και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση TLS 1.2 με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128-bit (Secure Sockets Layer - SSL). Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού.

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ

Σε περίπτωση αμφισβήτησης ή οποιασδήποτε αξίωσης σχετικά με τον παρόντα δικτυακό τόπο, εφαρμοστέο είναι το Ελληνικό Δίκαιο, ανεξαρτήτως του είδους της διαφοράς.

Για όλες τις ενέργειες ή νομικές διαδικασίες που προκύπτουν ή σχετίζονται με την παρούσα Πολιτική, την ισχύ της, την εφαρμογή, την εκπλήρωση ή παραβίαση ή το περιεχόμενο της παρούσας Πολιτικής, αρμόδια είναι τα Ελληνικά Δικαστήρια, των οποίων την δικαιοδοσία αναγνωρίζετε αμετάκλητα.

Παρά τα ανωτέρω, η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της ενώπιον των δικαστηρίων του τόπου παραβίασης της παρούσας Πολιτικής.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Η Εταιρεία μπορεί οποτεδήποτε να ενημερώσει ή τροποποιήσει την παρούσα Πολιτική, προκειμένου να ανταποκρίνεται σε τυχόν αλλαγές στη λειτουργία του παρόντος ιστοτόπου, στις υπηρεσίες που προσφέρει και στις διατάξεις του νόμου. Οι τροποποιήσεις θα αναρτώνται σε αυτή η την ιστοσελίδα.